Opnieuw gebiedsverbod voor Haagse anarchist

Posted on oktober 5, 2016


Stop-Repressie-Anarchisten-1-V2Gisteren heeft opnieuw een Haagse antifascist en anarchist een gebiedverbod opgelegd gekregen, vijf dagen na het verstrijken van de eerdere voorgenomen gebiedsverboden voor enkele Haage anarchisten. Ditmaal geld het gebiedsverbod voor het centrum van Den Haag en de wijk Haagse Hout tijdens aanstaande Pegida demonstraties, en komt het vergezeld met een meldplicht.

Gister kwam de politie langs bij een Haagse anarchist om wederom een gebiedsverbod uit te vaardigen. Ditmaal in het kader van acties die zijn ondernomen tegen de extreem-rechtse groep Pegida, dat heeft aangekondigd voorlopig elke maand in Den Haag te demonstreren. Het gebiedsverbod geldt tijdens de aankomende drie Pegida demonstraties in Den Haag en betreft het gebied van het centrum van Den Haag en de wijk Haagse Hout. Op de drie data, 9 oktober, 13 november en 11 december mag de antifascist niet in dit gebied komen en moeten zij zich twee maal per dag melden op het politiebureau.

Was het vorige gebiedsverbod nog uit naam van de burgemeester en gericht tegen het verzet tegen politiegeweld in de Schilderswijk, ditmaal is het het Openbaar Ministerie dat het gebiedsverbod oplegt met als doel het verzet tegen fascisme te breken. Dit is de zoveelste stap in de repressie tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag. Eerder publiceerden enkele Haagse anarchisten hier over het artikel ‘Het gebiedsverbod tegen anarchisten in een bredere context van repressie in Den Haag‘.

Het is het OM, de politie en de burgemeester van Den Haag er blijkbaar alles aan gelegen om de anarchistische strijd en het verzet tegen fascisme de kop in te drukken. Maar als ze denken dat we ons laten weerhouden door repressie, dan slaan zij de plank volledig mis. De strijd tegen fascisme en voor een andere wereld hoeft niet gelegitimeerd te worden door de staat die zelf doordrenk is van racisme en uitsluiting. De strijd tegen fascisme is altijd legitiem, toen, nu en in de toekomst.

Stop de repressie tegen anarchisten en antifascisten

Posted in: Nieuws