Info-tour over repressie tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag

Posted on oktober 2, 2016


info-tourposterstaandHet afgelopen jaar zijn anarchisten en antifascisten in Den Haag steeds meer het onderwerp van repressie. Veel van de repressieve maatregelen, bedoeld om de anarchistische beweging de nek om te draaien, komen direct van het bureau van de burgemeester.

Zo vaardigde hij tegen enkele Haagse anarchisten een gebiedsverbod uit voor de Schilderswijk, een migrantenwijk waar in 2015 een dagenlange opstand woedde nadat de politie Mitch Henriquez doodwurgde. Ook kwam de burgemeester met een schadeclaim van 50.000 euro na de ontruiming van het 13 jaar gekraakte sociaal centrum De Vloek, en probeert hij het Autonoom Centrum te sluiten. Daarmee probeert hij de structuren die anarchisten en antifascisten gebruiken kapot te maken.

Telkens worden politiedossiers over anarchisten en antifascisten gelabeld met de code CTER (Contra Terrorisme, Extremisme en Radicalisering) en houdt de politie lijsten bij van mensen die zich bezig houden met anarchistische activiteiten. Zelfs tijdens rechtszaken bleken agenten van de inlichtingendiensten bij te houden wie er de rechtszaken bezocht. Ook werden er pogingen gedaan om informanten te werven en worden anarchisten thuis en op straat door de politie geïntimideerd.

De burgemeester heeft steeds dezelfde kleine groep anarchisten als target maar het moge duidelijk zijn dat dit geen aanval is op individuele anarchisten maar een aanval is ons allemaal. We denken dat het belangrijk is om het te hebben over de vorm van repressie die Haagse anarchisten nu treft.

Hieronder de lijst met infoavonden. (De lijst wordt nog aangevuld)

19 oktober 2016: Nijmegen, De Klinker
Adres: Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
Tijd: 20:00

20 oktober 2016: Amsterdam, Bollox
Adres: Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
Tijd: 20:00

21 oktober 2016: Gent, Anarchistisch Centrum
Adres: Sparrestraat 1a, Gent (BE)
Tijd: 21:00

22 oktober 2016: Groningen, RKZ
Adres: Emmastraat 15, Groningen
Tijd: 20:30

28 oktober 2016: Hannover UJZ Korn
Adres: Kornstraße 28 -30, Hannover (DE)
Tijd: 18:00

Posted in: Nieuws