Wilde demonstratie in de Schilderswijk tegen politiegeweld en repressie

Posted on februari 18, 2017


wildedemoVandaag demonstreerden ruim 20 mensen onaangekondigd in de Schilderswijk tegen politiegeweld en repressie. Fakkels en rookbommen werden afgestoken en honderden flyers met de tekst ‘de strijd tegen politiegeweld is altijd legitiem. Stop de repressie tegen een iedereen die strijdt tegen de racistische politie’ werden verspreid. Ook werden er flyers afgeschoten met een flyerkanon.

Steeds meer politie kwam ter plaatse waarna de demonstratie na een kwartier uiteen ging. Zeven mensen werden aangehouden, zes van hen werden na enkele uren weer vrijgelaten. Een iemand zit nog vast omdat deze persoon anoniem blijft.

Racistisch politiegeweld is nog steeds dagelijkse realiteit in wijken als de Schilderswijk. De politie doet er alles aan om de aandacht hier van af te lijden door zelf in een slachtoffer rol te kruipen. Dit doen ze door verzet tegen de politie te framen als geweld tegen hulpverleners. De politie zijn geen hulpverleners maar de gewapende honden van de staat die hun racistische beleid uitvoeren en daarbij moorden, mishandelen en opsluiten.

De politie, de staat en de lokale bestuurders proberen de strijd tegen politiegeweld te onderdrukken. Demonstraties worden massaal ingesloten en opgepakt, posters worden aangemerkt als opruiend en er werd een klopjacht ontketend op mensen die in verzet kwam na de moord op Mitch Henriquez.

Wij breken bewust het demonstratieverbod dat in de Schilderswijk geldt, ons interesseert het niet wat de politie als opruiend aanmerkt en blijven ons compromisloos tegen repressie, politieterreur en de staat verzetten. En voordat de politie weer een lulverhaal ophangt dat de buurt er niet op zit te wachten; de demonstratie kon op veel bijval rekenen vanuit de buurt.

Fuck the police! It’s time to fight back!

Posted in: Actie, Nieuws