20-2-2017: Lawaaidemo bij bureau De Heemstraat voor arrestant wilde demo Schilderswijk

Posted on februari 20, 2017


image_15Afgelopen zaterdag werd er aan het begin van de avond in de Schilderswijk in Den Haag een wilde demonstratie gelopen tegen politiegeweld en repressie. Na het uiteengaan van de demonstratie werden er 7 mensen opgepakt. Eén van hen zit nog vast op bureau De Heemstraat, enkel omdat deze persoon weigert om zich te legitimeren. Wij vinden dat onze kameraad onmiddellijk vrij moet komen en zullen daarom vandaag (20-2-2017) om 15:30 een lawaaidemo houden bij bureau De Heemstraat in de Schilderswijk, tegenover de Haagse Markt.

De onaangekondigde demonstratie van zaterdag was gericht tegen politiegeweld en de repressie van een iedereen die strijdt tegen de racistische politie. Bewust werd er gebroken met het demonstratieverbod dat al sinds 2014 in de Schilderswijk geldt, en een kwartier lang werden er honderden flyers verspreidt. Fakkels en rookbommen werden afgestoken en er werden flyers afgeschoten met een flyerkanon.

Van de 7 arrestanten kwamen er 6 dezelfde avond nog vrij, maar onze 7e kameraad weigert om zich te legitimeren en wordt daarom nu al langer dan een dag vastgehouden, ondanks dat dit volgens de regeltjes van de smeris zelf helemaal niet mag.

Kom morgen om 15:30 naar Bureau De Heemstraat, Heemstraat 168 in Den Haag en neem iedereen en iets mee om lawaai te maken zodat het in de cel van onze kameraad te horen is.

Datum: 20-2017
Locatie: Politiebureau de Heemstraat, Den Haag
Tijd: 15:30

Stop de repressie, solidariteit met de arrestant en met iedereen die strijdt tegen de racistische politie!

Posted in: Actie, Nieuws