Spontane demonstratie tegen veryupping

Posted on januari 8, 2020


In de nacht van 1 op 2 januari werd het pand aan de Piet Heinstraat 127 in Den Haag gekraakt. Na een leegstand van 2 jaar is het pand omgedoopt tot de ‘Magere Hein’. Helaas maakte de eigenaar er werk van om de krakers uit het pand te verwijderen. Die wil het pand verbouwen tot 3 appartementen, in andere woorden een goudmijn, en lijkt hiervoor alle benodigde vergunningen te hebben.

De ‘Magere Hein’ is gelegen in de zwaar veryupte, en veryuppende, buurt het Zeeheldenkwartier, waar de huren al boven de 1000en euro’s per maand liggen.

We zouden kunnen wachten tot de klassenjustitie haar meedogenloze oordeel over ons formuleert, maar we weten al te goed aan welke kant het rechtssysteem staat in dit conflict.

Wij wachten niks af!
In de avond van dinsdag 7 januari hebben de krakers de ‘Magere Hein’ verlaten, maar niet zonder slag of sloot. Er werd een spandoek op de voorgevel van het pand gehangen, met daarop de tekst ‘hier realiseert de marktwerking onbetaalbare huurwoningen – huur is te duur – tot de volgende keer…”. Daarna ontstond er een spontane demonstratie door het Zeeheldenkwartier, waar meerdere krakers en sympathisanten bij aanhaakten.

Er werden honderden flyers rondgestrooid met de leuzen “huur is te duur” en “tegen de stad van de rijken”, vanuit de demonstratie klonk luidkeels “wat is de huur? veel te duur!”. De demonstratie liep verder via de Prins Hendrikstraat, die ook zwaar veryupt wordt, waar omstanders met gejuich of “vind ‘k ook!” reageerden op de leuzen en het spandoek.

De demonstratie ontbond voordat de politie kon reageren.

Voor het recht op wonen, en tegen veryupping!

Tot de volgende keer…

Bron: www.indymedia.nl

Posted in: Actie, Nieuws