Ruiten kapotgeslagen bij Vestia

Posted on maart 1, 2020


In de nacht van 25 februari is er een nachtelijk bezoek gebracht aan het Vestia kantoor aan de Loevesteinlaan Den Haag Zuid-West. Meerdere ruiten zijn kapotgeslagen en er zijn verfbommen op het gebouw gegooid.

Vestia is een door de staat omarmde maffia. De woningcorporatie staat wel bekend om haar wanpraktijken en haar totale minachting van huurders.

Na de crisis van 2008 ging het bedrijf vrolijk door met huursverhogingen, de uitverkoop van sociale huurwoningen en het uitstellen van cruciaal onderhoud aan sociale huurwoningen. Zo kampten er mensen met lekkage, vocht en schimmelproblemen, het leek Vestia geen reet te boeien.

Nu is Vestia weer bezig met de sloop van meer dan 500 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt. De corporatie zal maar 130 sociale huurwoningen terugbouwen, de rest zal bedrijfsruimtes en koopwoningen worden. Het project van Vestia in de Tweebosbuurt is er een van brute gentrificatie.

Om dit mogelijk te maken speelt Vestia het zoals gewoonlijk vies. Haar medewerkers proberen eigenhandig kraakpanden te ontruimen en kijken lachend toe als krakers door de politie, de trouwe dienaars van het kapitaal, in elkaar worden geslagen. Verder intimideert het bedrijf rebelse huurders in de wijk die weigeren te vertrekken of te wijken voor de oprukkende gentrificatie.

De woningcorporaties zijn onze vrienden niet, het zijn de grootste huisjesmelkers die er zijn. We hebben al gezien dat de top van deze bedrijven, vooral Vestia, hun zakken vult over onze ruggen.

Vanuit Den Haag brengen we nu een nachtelijke groet aan alle rebellen in Rotterdam die weigeren te buigen voor Vestia!

Solidariteit & Strijd!

Bron: www.indymnedia.nl

Posted in: Actie, Nieuws