21-08-2019 Kom naar de rechtszaak van de No-Border-arrestant!

Posted on augustus 14, 2019


Na de actie op 4 augustus bij NAVO, zit er nog één arrestant vast. De rechtszaak dient op 21-08-2019 om 13:00 in de rechtbank in Den Haag. De arrestant zou het zeer op prijs stellen als mensen in solidariteit komen!

Tijdens het No Border Kamp dat in het weekend van 1 tot 4 augustus heeft plaatsgevonden bij Villa Ivicke in Wassenaar, is er een actie georganiseerd bij het NAVO kantoor. Een uitgebreid verslag daarvan is hier te lezen: https://www.indymedia.nl/node/46435

Tijdens de actie zijn in totaal 17 mensen gearresteerd, waarna er één in verzekering is gesteld voor 14 dagen. Deze persoon zit op dit moment nog steeds vast en moet op 21 augustus voor de rechter verschijnen. De persoon wordt ten laste gelegd zich te hebben bevonden op verboden terrein evenals belemmering wegens het niet afgeven van vingerafdrukken. Uit solidariteit roepen we op om daarom naar de rechtszaak te komen en deze arrestant – en de rechter – te laten zien dat deze persoon niet alleen is. De ten laste legging kunnen wij niet zomaar accepteren, gezien het mogelijk verdere anonimiteit bij politieke acties in de toekomst kan bemoeilijken.

Datum: 21-08-2019
Adres: Waar: Politierechter Den Haag, Prins Clauslaan 60, Den Haag, Netherlands
Tijd: 13:00

Posted in: Nieuws