Anarchistische rondgang door de Schilderswijk

Posted on december 15, 2018


Afgelopen avond hebben een tiental anarchisten een rondgang gemaakt door de Haagse Schilderswijk. Hierbij werden vijf spandoeken op verschillende pleinen opgehangen en flyers verspreid met de titel ‘Solidariteit met de opstandige’.

Ook werden er duizenden strooiflyers rondgestrooid met de tekst: “Deze nachten zijn voor Alexis. 10 jaar geleden doodgeschoten door de fascistische Griekse politie. Voor de revolte. Voor de anarchie.” Hieronder de tekst van de flyer die werd uitgedeeld:

Solidariteit met de opstandige
Deze december is het 10 jaar geleden dat Alexis Grigoropoulos vermoord werd door de Griekse politie. Zijn dood ontketende een maand lange opstand die zich verspreidde over heel Griekenland en ook in andere landen voor onrust zorgde. Deze opstand maakte het mogelijk voor mensen om een nieuwe wereld in te kunnen zien, door de autoriteit van de staat van zich af te werpen.

Tien jaar later steekt het idee van de revolte weer de kop op. Al meerdere weken heerst er onrust in Frankrijk en wordt het aftreden van de president geëist. De protesten begonnen als reactie op de verhoging van de dieselprijs, maar zijn nu uitgemond in een algemene insurrectie tegen de steeds meer verdrukkende macht van de staat die alleen in dienst staat van de rijken. De protestbeweging in Frankrijk heeft dan ook geen leider, geen partij die haar bestuurt en ook geen politieke doelstelling. De zogenaamde eisen die zijn opgesteld reflecteren maar een iets: dat heel het huidige economische en politieke systeem de hel in kan!

“Wij zijn geen honden die je in een hok kunt opsluiten!” – Gevangenen in Curaçao

Deze week kwamen gevangenen in Curaçao ook in opstand tegen de slechte omstandigheden waarin ze leven. Het eten dat ze krijgen is verrot en voldoet verder niet aan de eisen van gevangenen, ook is de medische zorg er slecht. De gevangenen eisen nu een onmiddellijke oplossing en willen niet meer onderhandelen met tussenpersonen, ze eisen de minister te spreken.

De Franse staat heeft al honderden mensen opgepakt en met supersnelrecht veroordeeld na de rellen die daar plaatsvonden. Maar zoals de gevangenen in Curaçao laten zien: zelfs in een bajes is een revolte niet te stoppen!

Leve de revolte!
Voor de sociale revolutie!
Posted in: Actie, Nieuws