Luxeappartementen als buur, jij hogere huur!

Posted on mei 13, 2018


Kleine directie actie tegen de bouw van yuppenappartementen in de Lange Lombardstraat in centrum Den Haag.

Het is ons ter oren gekomen dat hier binnenkort de bouw van de zoveelste luxeappartementen plaats gaat vinden, het centrum word zo alleen nog maar en plek voor mensen met een groot kapitaal.

Maak van centrum Den Haag geen centrum Amsterdam!
Informeer de buurt! Laat het weten! Niet wijken voor de rijken!

Tekst op de poster:

Luxeappartementen als buur, jij een hogere uur!

wat gebeurt er hier?
Op deze plek wordt er gewerkt aan 32 nieuwe luxeappartementen voor young professionals oftewel ‘yuppen’. Deze appartementen worden gebouwd door twee grote vastgoed bedrijven die gezamelijk over meer dan 200 dochterondernemingen beschikken. Deze bedrijven verdienen bakken met geld over de ruggen van mensen die opzoek zijn naar een betaalbare woning in de binnenstad.

Wat gebeurt er in Den Haag?
Op dit moment vindt er in de binnenstad van Den Haag een proces van gentrificatie plaats. Dit houdt in dat panden opgekocht worden om mee te speculeren. Speculatie is het kopen van een pand om het op een later tijdstip weer te verkopen met winst als gevolg van een prijsstijging. De speculant is niet van plan het pand in kwestie zelf te gebruiken of om bij te dragen aan een fijne woonomgeving. Gentrificatie heeft als gevolg dat huidige bewoners hun wijk uit worden gedreven en dat de diversiteit van potentiele nieuwe bewoners afneemt. De stad wordt langzaam maar zeker een plek waar de meeste mensen niet meer welkom lijken te zijn omdat de woonprijzen te hoog worden.

Posted in: Actie, Nieuws