200 mensen op 1 Mei demonstratie in Den Haag. Tegen gentrificatie en kapitalisme.

Posted on mei 2, 2018


200 mensen demonstreerden gister, op 1 Mei, in Den Haag. De demonstratie had dit jaar de strijd tegen gentrificatie als thema. Er werd een route gelopen vanaf Hollands Spoor naar het Elandplein.

Op de route werd een spandoek opgehangen met de tekst ‘Voor de revolte, voor de anarchie!’ In de Roggeveenstraat hadden bewoners een spandoek opgehangen met de tekst: Gentrificatie is klassenstrijd en meerdere bewoners hadden posters van de demonstratie achter hun raam.

Onderweg waren er meerdere sprekers. Zo sprak iemand Bond Precaire Woonvormen voor het Student Hotel die enorme bedragen kunnen vragen voor kamers omdat er een te kort is aan betaalbare woningen voor studenten. Ook sprak er iemand van FairCity in de Boekhorststraat. Een straat waar het proces van gentrificatie gaande is. Een spreker van de Koerdische federatie sprak over 1 Mei en de noodzaak om ons te organiseren. Op het eindpunt sprak iemand van Doorbraak die duidelijk maakte dat we de verschillende sociale strijden met elkaar moeten verbinden.

We hopen dat de demonstratie mensen inspireert om een sociale strijd te voeren tegen de veryupping van Den Haag. Gun de politici en projectontwikkelaars geen moment rust. We zeggen nu, tot hier en niet verder, we laten ons niet verdrijven.

We eisen de stad op! De stad is van ons!

Posted in: Actie, Nieuws