Deur dichtgemetseld bij gentrificatie-bouwer

Posted on april 22, 2018


[Bron indymedia.nl]
Afgelopen weekend hebben we de deur dichtgemetseld bij bouwbedrijf Meesterbouw in Den Haag. Dit als actie tegen de veryupping en gentrificatie van Den Haag.

Meesterbouw is o.a. betrokken bij de ontwikkeling van de Binckhorst en Scheveningen. Op beide plekken rukt de veryupping steeds verder op waardoor de allerarmste de stad worden uitgedrukt. In de Binckhorst moet de industrie en sociale woningbouw plaatsmaken voor de bouw van dure appartementen onder het mom van wonen en werken met een rauw randje.

Deur dichtgemetseld bij gentrificatie-bouwer from Stopveryupping on Vimeo.

In Scheveningen werden de scheepswerven en sociale woningbouw gesloopt en is ondertussen bijna heel de haven veranderd in een yuppenparadijs. Dit allemaal vanwege de grootheidswaanzin van enkele wethouders en hun prestige plan om Scheveningen te veranderen in hun gedroomde ‘Wereld Stad aan Zee’.

De stad is geen koopwaar waar bedrijven zich maar eindeloos aan moeten kunnen verrijken. De stad is van de mensen, niet van de yuppen, projectontwikkelaars en andere geldwolven. Als we nu niet terugvechten tegen veryupping en gentrificatie zal de stad tot een dode plek verworden waar alleen nog plek is voor de rijken, expats en toeristen.

Vecht tegen gentrificatie! Bouw niet voor yuppen!

Posted in: Actie, Nieuws