Politie wil huiszoeking doen bij gearresteerde kameraad

Posted on december 17, 2017


Vandaag heeft de politie medegedeeld dat ze een huiszoeking gaan doen bij de kameraad die twee dagen geleden werd gearresteerd. Hij is opgepakt in de Haagse Schilderswijk op verdenking van het verspreiden van een pamflet over de zaak Mitch Henriquez. Hij word verdacht van opruiing en en is gister in verzekering gesteld.

Ze hebben de kameraad overgebracht naar een politiebureau in Leiden, dit omdat ze bang zijn voor rellen in de Schilderswijk aldus de politie. De politie heeft aangekondigd een huiszoeking te gaan doen bij de kameraad. Of dit puur een pressiemiddel is om de kameraad onder druk te zetten of dat ze daadwerkelijk een huiszoeking gaan doen is afwachten.

21 december is de uitspraak tegen de agenten die Mitch Henriquez twee jaar geleden dood wurgden. Nu er teksten over worden verspreid lijkt de politie elke mening over de zaak de kop in te willen drukken. Het is niet de eerste keer dat anarchisten worden verdacht van opruiing. Eerder gebeurde dit ook al vanwege een anarchistische muurkrant.
De rechters zullen ons niet beschermen tegen de politie. Alleen wij zelf kunnen dat doen! We willen onze kameraad vrij.

Solidariteit en woede!

Posted in: Nieuws