Boekenwinkel Opstand: Maandagenda oktober 2017

Posted on september 29, 2017


Hieronder vind je de maandagenda van de maand oktober 2017 met alle activiteiten die plaatsvinden in de anarchistische boekenwinkel Opstand in Den Haag.

Dinsdag 3 oktober 2017: Trouble #6 ‘Counter insuregency’
Op dinsdag 3 oktober zal Boekenwinkel Opstand de zesde episode van de maandelijkse show Trouble vertonen. Trouble is een maandelijkse serie van subMedia.tv die een verdiepte anarchistische analyse geeft van de dynamiek en de krachten die vandaag sociale bewegingen vorm geven. De vertoning vindt plaats in de boekenwinkel in de Samenscholing, Beatrijsstraat 12 om 19:00u. Elke maand zal de nieuwe Trouble episode in Opstand vertoond worden. Ditmaal met het thema: ‘Counter insuregency.

Tijd: 19:00

Vrijdag 20 oktober 2017: Schrijfavond Sven & Natasha
In juli 2012 is er bij dierenrechten-activisten Sven en Natasha een huiszoeking geweest waarbij ze, onder een Europees arrestatie bevel, zijn opgepakt.

Ze werden beschuldigd van samenzwering tot afpersing met betrekking tot Huntingdon Life Sciences, Europa’s grootste dierproef laboratorium, en wachten nu in Engeland hun rechtszaak af met een maximale celstraf van 14 jaar. Ook al zitten ze op het moment niet in de gevangenis, ze bevinden zich wel gedwongen buiten hun eigen sociale omgeving in afwachting van hun proces. Daarom schrijven we ditmaal Sven & Natasha. Kom en schrijf ook! Meer informatie over de zaak: www.freesvenandnatasha.org
Tijd: 19:00

Donderdag 26 oktober 2017: Bespreking ‘De Anarchistische spanning’ van Alfredo M. Bonanno
Op donderdag 26 oktober bespreken we in anarchistische boekenwinkel Opstand de tekst ‘De anarchistische spanning’. ‘De anarchistische spanning’ is een transcript van een lezing gegeven door Alfredo M. Bonanno in 1996. Tijdens de lezing deelt Bonanno zijn idee over wat ‘anarchisme’ betekent, hoe het afstand moet nemen van de traditionele syndicalistische stroming en hoe het zich positioneert in de strijd tegen het kapitalisme, de democratie en de moderne staat.

De tekst die ook in het Nederlands is uitgegeven als pamflet is voor een donatie te verkrijgen in boekenwinkel Opstand. Ook kan je de tekst hier online vinden in het Nederlands en Engels.

Anarchistische boekenwinkel Opstand
Adres: Beatrijsstraat 12, 2531XE, Den Haag

Openingstijden:
Dinsdag: 15:00 tot 19:00
Donderdag: 15:00 tot 21:00
Vrijdag: 15:00 tot 19:00