Donderdag 24 augustus: Gevangenenschrijfavond naar Lisa

Posted on augustus 22, 2017


Op donderdag 24 augustus zal er weer een gevangenenschrijfavond worden gehouden in anarchistische boekenwinkel Opstand. Ditmaal schrijven we Lisa die in Keulen gevangen zit. Sinds begin 2017 stonden twee kameraden uit Barcelona voor de rechter vanwege de beschuldiging van een bankoverval in 2014 in de Duitse stad Aken. Op 7 juni 2017 werd de anarchistische kameraad Lisa veroordeeld tot 7 jaar en 6 maanden gevangenisstraf, terwijl de andere kameraad door het rechtbank in Aken werd vrijgesproken.

In 2015 en 2016 werden drie anarchistische kameraden, een uit Amsterdam en twee uit Barcelona gearresteerd en gevangen gehouden nadat de aanklager in Aken (Duitsland) een arrestatiebevel had uitgevaardigd met als aanklacht verschillende bankoverval in dezelfde stad. De kameraad uit Amsterdam, beschuldigd van een bankoverval in 2013, werd in december 2017 vrijgesproken. De aanklager is inmiddels in cassatie gegaan. In het proces van de twee andere kameraden met betrekking tot een aanklacht van bankoverval in 2014 kwam het op 7 juni 2017 tot een uitspraak. Anarchistische kameraad Lisa veroordeeld tot 7 jaar en 6 maanden gevangenisstraf, terwijl de andere kameraad door het rechtbank in Aken werd vrijgesproken.

Voor ons maakt het niet uit of Lisa daadwerkelijk schuldig is. Lisa zal nog jaren in de gevangenis zitten, het minste wat we kunnen doen is haar schrijven om te laten weten dat we haar niet zullen vergeten en dat de strijd buiten door gaat. Steun Lisa, kom en schrijf haar een brief of kaartje.

Tijd: 19:00
Adres: Anarchistische boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag

Posted in: Actie, Nieuws