Inreisverbod naar Duitsland voor enkele Haagse anarchisten

Posted on juli 6, 2017


Gister, 6 juli, werden wij, enkele anarchisten uit Den Haag, staande gehouden door Nederlandse en Duitse politie net over de grens in Duitsland. Na uren op het politiebureau werden we weer het land uitgezet met een inreisverbod i.v.m. de protesten tegen de G20 in Hamburg.

Om 11:00 werden wij staande gehouden net over de grens in Duitsland. De auto werd binnenstebuiten gekeerd waarna we werden aangehouden en naar het politiebureau werden overgebracht. Na ondervraging werd er besloten de auto nogmaals te doorzoeken. Meer dan een spandoek, een zwembril en een paar handschoenen werd er niet gevonden.

Op het politiebureau werd er medegedeeld dat we een inreisverbod kregen voor Duitsland tot 9 juli, 20:00. In de ‘onderbouwing’ van het inreisverbod wordt gesteld dat er vanuit gegaan kon worden dat we deel zouden nemen aan gewelddadige protesten tegen de G20 in Hamburg. We zouden deel uitmaken van de extreem-linkse scene in Nederland, illegale demonstraties hebben bezocht, bij rechtszaken in Duitsland aanwezig zijn geweest en zo gaat het lijstje met speculaties nog even door. Ook vond de politie een spandoek in de auto met de tekst: ‘Against prisons, banks, the state and the world that needs them’. Alle bij elkaar gesprokkelde informatie vond de politie genoeg om ons een inreisverbod op te leggen.

Om 16:00 werden we, samen met Duitse politie en Nederlandse Marechaussee, in een onopvallende Audi en Mercedes gezet. Hiermee werden we terug gereden naar Nederland waar we werden overgedragen aan weer andere agenten van de Marechaussee waarna we onze papieren terug kregen.

Deze gebeurtenis is slechts een druppel op de gloeiende plaat die repressie heet. In de aanloop naar de protesten tegen de G20 ondervinden anarchisten en antiglobalisten steeds meer politierepressie, in Duitsland en daarbuiten. Zo ook vandaag in Hamburg. Zie voor meer informatie daar over hier.

We vinden het belangrijk om deze gebeurtenis te delen zodat anderen rekening kunnen houden met deze repressieve tactieken, als men de aankomende dagen nog naar Hamburg wil afreizen of voor toekomstige protesten. Ons hebben ze ditmaal kunnen tegenhouden maar duizenden mensen zijn vandaag en de aankomende dagen in de straten van Hamburg. De strijd voor vrijheid is niet te stoppen.

Voor de revolte, voor de anarchie!

Posted in: Nieuws