Boekenwinkel Opstand: Maandagenda Mei 2017

Posted on mei 9, 2017


Hieronder vind je het maandagenda van de maand mei 2017 met alle activiteiten die plaatsvinden in de anarchistische boekenwinkel Opstand in Den Haag. Opstand bevind zich aan de beatrijsstraat 12 in Den Haag

Dinsdag 9 mei: Trouble #2, Bash the Fash
Op dinsdag 9 Mei zal Boekenwinkel Opstand de tweede episode van de maandelijkse show Trouble vertonen. Trouble is een maandelijkse serie van subMedia.tv die een verdiepte anarchistische analyse geeft van de dynamiek en de krachten die vandaag sociale bewegingen vorm geven. Ditmaal is het thema van de nieuwe Trouble ‘Bash The Fash’.

Meer informatie: hier
Tijd: 19:00

Donderdag 11 mei: Infoavond, CODE ROOD.
Infoavond over over het klimaatkamp wat eind juni zal plaatsvinden in de havens van Amsterdam.

Klimaatverandering is een gevaar voor al het leven op onze planeet en niet meer alleen een probleem voor de toekomst. Als wij klimaatverandering tegen willen houden moeten wij zo snel mogelijk stoppen met het gebruik van olie, kolen en gas. Omdat de situatie onderhand zo dringend en bedreigend is, zien wij van Code Rood het als noodzakelijk en gerechtvaardigd om over te gaan van grootschalig publiek protest naar grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid.

Meer informatie: hier
Tijd: 19:00

Donderdag 18 mei: Infoavond, Solidariteit met de anarchisten beschuldigd van bankoverval in Aken , Duitsland.
Op donderdag 18 mei zal er een infoavond plaatsvinden in boekenwinkel Opstand in Den Haag over de anarchisten die beschuldigd worden van bankoverval in Aken, Duitsland.

Tijdens de infoavond en discussie zullen we het hebben over de zaak, de repressie en enkele technische aspecten die daar onderdeel van zijn. Maar ook over de strijd en solidariteit die in onze handen liggen.

Meer informatie: hier
Tijd: 19:00

Vrijdag 19 mei: Filmavond, The Black Panthers
Op vrijdag 19 mei is er een filmavond in de anarchistische boekenwinkel Opstand met ditmaal de film ‘Black Panther Paty for Self-Defence’.

In deze documentaire kijken voormalige leden van de Black Panther Party terug op de activiteiten van de partij en vertellen over haar creatie en strijd. Ze bekijken de wijdere implicaties voor de Amerikaanse cultuur, haar culturele en politieke bewustwording voor zwarte mensen en de pijnlijke lessen die ze geleerd hebben van een beweging die ontspoorde.

Meer informatie: hier
Tijd: 19:00

Donderdag 25 mei: Anarcho-gedichten en muziek met Joke en Peter

Joke Kaviaar en Peter Storm zijn geen onbekenden in het autonome en anarchistische wereldje, als activisten en ook als publicisten. Maar ze doen meer dan actie voeren en schrijven: Joke schrijft gedichten, Peter maakt muziek met stem en gitaar. En soms treden ze samen op, zoals op 25
mei in Opstand.

Meer informatie: hier
Tijd: 19:00

Posted in: Infoavond, Nieuws