Vrijspraak voor kameraad beschuldigd van bankoverval in Aken!

Posted on december 11, 2016


Vertaald uit het Engels.
solidariteitInternetversionAfgelopen donderdag (8 december) heeft de rechtbank in Aken, Duitsland, de kameraad uit Amsterdam vrijgesproken van de beschuldiging van bankoverval in 2013 in Aken. De kameraad werd na de vrijspraak direct in vrijheid gesteld.

Ruim zestig mensen waren aanwezig in de rechtbank om hun steun te betuigen. De rechter ging niet mee in de speculatieve verdachtmakingen van het Openbaar Ministerie die de betrokkenheid van de kameraad zouden moeten bewijzen bij de bankoverval in 2013.

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd in cassatie te gaan. Dit betekend dat een rechter zal herzien of er procedurele fouten zijn gemaakt in het proces. In het geval dat er fouten worden geconstateerd zal de gehele rechtszaak, door een andere rechter, over moeten worden gedaan bij het hof van de rechtbank van Aken. Als er geen fouten worden geconstateerd zal de zaak worden gesloten.

Ondanks het goede nieuws dat de kameraad vrij is gesproken zitten er nog twee kameraden in voorarrest op verdenking van een bankoverval in 2014. Hun rechtszaak begint eind januari.

Sterkte en moed voor de kameraden die in gevangenschap zitten. Dat ze de solidariteit mogen voelen door de betonnen muren en stalen tralies!

Posted in: Nieuws