Update demonstratie: Samen tegen Pegida

Posted on november 12, 2016


poster-afa13-11-2016finalMorgen (13 november) vindt er een demonstratie plaats tegen racisme en Pegida in Den Haag. De demonstratie verzameld zich om 12:00 op het Kerkplein. Hier onder de laatste informatie.

De afgelopen dagen zijn er duizenden flyer uitgedeeld in Den Haag met de oproep naar de demonstratie te komen. Buiten dat er een de demonstratie zal zijn word er door Laat Ze Niet Lopen opgeroepen om actie te ondernemen tegen de Pegida demonstratie. Meer informatie daarover vind je op www.laatzenietlopen.nl

Arrestantengroep en advocaat
Wij gaan er niet van uit, maar het kan bij een protestactie altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een arrestantengroep (AG) en een advocaat paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. De advocaat die zondag paraat staat is Ineke van Den Brûle. De AG is te bereiken op: 06 43 13 69 45.

Bel de AG ook als je iemand opgepakt ziet worden, noem dan geen namen maar geef een duidelijke omschrijving van uiterlijk en locatie. Mocht je zelf de pineut zijn, verklaar dan niets tegen de politie en betaal geen boetes/pintransacties! Wordt je onverhoopt langer dan 6 uur vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar Ineke van Den Brûle. Neem als je weer vrij komt direct contact op met de AG, dan weten ze dat je vrij bent en kunnen ze je voorlichten.

Kom naar de demonstratie en laat je horen tegen racisme!

Posted in: Actie, Nieuws