Arrestatie voor ‘Fuck the police’ poster: aanklacht voor opruiing

Posted on oktober 27, 2016


14859657_1133750250075081_2755706772688664226_oGisteren (26 oktober 2016) is er in Brielle (nabij Rotterdam) iemand opgepakt op verdenking van het plakken van de ‘Fuck the police – time to fight back’ poster. De persoon zat een hele dag vast en moet in januari voor de rechter verschijnen wegens ‘opruiing’. De arrestatie volgt na een opgeklopt mediaspektakel rondom de poster nadat deze opdook rondom het Zuiderpark in Den Haag, de plek waar in de zomer van 2015 Mitch Henriquez door agenten werd vermoord.

De posters waren uiteraard aanleiding voor de Haagse afdeling van de PVV, altijd op de eerste rij om te schreeuwen om keiharde vervolging van alles wat anders is, om schriftelijke vragen te stellen aan de gemeenteraad. Maar dat het ook de gemeente en politie er alles aan gelegen is het verzet tegen racistisch politiegeweld te breken en te criminaliseren werd het afgelopen jaar wel duidelijk.

 

dss2Naast de arrestatie waren er in Den Haag vandaag medewerkers van het schoonmaakbedrijf De Swart Services, dat samenwerkt met de gemeente, druk in de weer om alle posters te zoeken en te verwijderen. Wij zien de paranoïde houding van de gemeente en politie slechts als teken dat ze als de dood zijn voor een herhaling van een opstand zoals die van afgelopen zomer in de Schilderswijk. Want ook zij weten dat de PR-campagne en de repressie die zich het afgelopen jaar als een verstikkende deken om het verzet tegen politiegeweld heeft gewikkeld slechts tijdelijk de moorddadige werkelijkheid kan verhullen.

dssVandaag werd ook duidelijk dat het OM een onderzoek is gestart naar de persoon of personen die de posters in Den Haag hebben geplakt. Eerder dit jaar werd er in Den Haag al een anarchist opgepakt op verdenking van het plakken van een andere poster, de Anarchistische Muurkrant. Het OM eiste toen maar liefst 8 weken gevangenisstraf, maar daar ging de rechter niet in mee en vrijspraak volgde. Het OM ging in hoger beroep.

Hoe vaak ze ook mensen oppakken voor het verspreiden van anarchistische posters en teksten, hoeveel repressie ze ook uitvoeren, de strijd voor vrijheid en anarchie is niet te stoppen.

Op 19 november is er de Fight Repression demonstratie in Den Haag tegen de golf van repressie die het afgelopen jaar anarchisten en antifascisten heeft getroffen. Deze nieuwe aanklacht voor opruiing is slechts het nieuwste en zoveelste hoofdstuk. De demonstratie verzamelt zich om 16:00 op het Kerkplein. Kom allemaal naar de demonstratie, en plak de poster, die je hier kan downloaden.

Stop de repressie tegen anarchisten! Fuck the police. It’s time to fight back!

Posted in: Actie, Nieuws