Steiger van bedrijf rechts-extremist beklad met anti-Pegida tekst

Posted on september 8, 2016


[Overgenomen van www.indymedia.nl]
steigerIn aanloop naar de demonstratie van Pegida van aanstaande zondag 11 september in Den Haag is de tekst ‘Stop Pegida & Voorpost’ op een bouwsteiger aan het Prins Hendrikplein in Den Haag geklad. De steiger is eigendom van Hoogstra montage, het bedrijf van rechts-extremist Marcel Hoogstra uit Spijkenisse. Het bedrijf van Hoogstra verzorgt het podium bij demonstraties van Pegida. Het leveren van het podium wordt uitgevoerd door Florens van der Kooij, leider van de racistische groep Voorpost, die werkzaam is voor Hoogstra.

Hoogstra is een oudgediende rechtsextremist in Nederland. Begin jaren negentig probeert hij een Nederlandse tak van de Ku Klux Klan op te richten. Later wordt hij lijsttrekker van de neonazipartij CP’86 in Spijkenisse en richt hij (samen met de voor racistisch geweld veroordeelde Marc de Boer) de Nieuwe Nationale Partij op. Met De Boer regelde hij in die tijd ook de beveiliging van veel extreem-rechtse demonstraties.

Het is waarschijnlijk dat veel opdrachtgevers waarvoor Hoogstra steigers levert niet op de hoogte zijn van zijn carriere binnen extreem-rechts, en de diensten die hij levert aan racistische groepen als Pegida. Hopelijk bereikt dit bericht ook enkelen van hen, zodat ze in het vervolg de keuze kunnen maken geen zaken meer te doen met deze racist.

Zondag demonstreert Pegida vanaf 14:00 in Den Haag. De leider van Pegida, Edwin Wagensveld, bracht de afgelopen zomer door aan de buitengrenzen van Europa. Gekleed in camouflagepak ging hij met Bulgaarse nationalisten op vluchtelingenjacht. Pegida beroept zich nog steeds op het masker van de bezorgde burger, maar daar achter werken ze continu samen met openlijke rechts-extremisten. Verzet tegen dit soort racisten is broodnodig, kom daarom aanstaande zondag in actie tegen Pegida!

Racisten niet welkom: in Den Haag of op de bouwplaats!

Posted in: Actie, Nieuws