Thessaloniki: Drie kraakpanden ontruimd waar vluchtelingen verbleven

Posted on augustus 2, 2016


12472486_1708820332703174_1627080330251749890_nIn de Griekse stad Thessaloniki zijn enkele dagen na dat het No Border Camp was afgelopen drie kraakpanden ontruimd die ruimte boden aan vluchtelingen en immigranten. Het gaat om de panden Orfanotrofio, een pand aan de Nikis boulevard en het recente gekraakte Huriya.

83 mensen werden opgepakt en er is informatie over meer dan 75 arrestaties met de beschuldiging van “openbare orde verstoring”. De sloop van Orfanotrofio is al begonnen, terwijl de mensen die in het gebouw verbleven niet eens de kans kregen om bijvoorbeeld medicatie die ze nodig hebben uit het pand te halen.

De vluchtelingen en immigranten worden overgebracht naar detentiecentra en de sympathisanten werden overgebracht naar het politiebureau waana naar de rechtbank en gevangenissen. Enige tijd later kwamen kameraden in confrontatie met de politie voor de ingang van het kantoor Syriza in Thessaloniki wat werd bezet uit protest tegen de ontruiming. De klootzakken van Syriza gaan hand in hand met de ND (Nea Dimokratia, rechtse partij aan de macht vóór de verkiezingen Syriza’s), Anthimos (de Metropolit, de hoogste officier van de kerk in Thessaloniki) en de rest van de lange arm van repressie. Met een niet-eerder gezien wraak op het 10 dagen duurden No Border Camp wat van 15 tot en met 24 juli plaatsvond in Thessanloniki, vallen ze op klaar lichte dag binnen bij gezinnen van vluchtelingen en hun sympathisanten.

Cor6Vx5UkAAT2doBij de bezetting van het Syriza kantoor bleef het niet. Zo werd er onder andere een spontane demonstratie gehouden waar bij een nieuw pand werd gekraakt en in de nacht van 30 juli brandde het kantoor van het sloopbedrijf dat Orfanotrofio sloopte uit.

Solidariteit met de getroffen vluchtelingen, migranten en kameraden!

Posted in: Actie, Nieuws