Solidariteitsdemonstratie in Amsterdam met gearresteerde kameraad beschuldigd van bankonteigening

Posted on juli 8, 2016


IMG_20160707_212141Gisteravond, 7 juli, gingen we met 60 mensen de straat op om te demonstreren uit woede dat onze anarchistische kameraad, die word verdacht van bankonteigening in Aken Duitsland, afgelopen woensdag werd gearresteerd in Amsterdam.

Er werd een demonstratie gelopen van het centrum van Amsterdam naar het hoofdbureau van de politie waar onze kameraad vastzit. Daar aangekomen werd er ruim een kwartier lawaai gemaakt en zwaarvuurwerk afgestoken. Dat dit niet de laatste solidariteitsactie is met onze gevangen kameraad staat vast. We roepen dan ook iedereen op om op elke mogelijke manier solidariteit te uiten met de gevangenkameraad. Wij zijn woedend!

IMG_20160707_212056Al eerder zat onze kameraad 5 maanden in voorarrest maar werd vrijgelaten, zonder aanklacht of voorwaarden omtrent haar vrijlating. De teleurgestelde aanklager ging in beroep en kreeg haar zin: er zal een rechtszaak plaatsvinden (de datum is nog niet bekend). Gister is ze dus wederom gearresteerd. In april 2016 werd er een kameraad in Barcelona gearresteerd op bevel van hetzelfde OM, met vergelijkbare aanklachten: een onteigening die in 2014 plaatshad. Zij is inmiddels uitgeleverd aan Duitsland.

We zijn niet geïnteresseerd in of de kameraad daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de bankovervallen of niet. Onteigening is een ethisch juist en een politiek legitiem middel, een methode van strijd, dat onderdeel is van de geschiedenis van alle revolutionaire bewegingen.

Er zijn geen wettelijke parameters of strategische begrenzingen voor anarchisten om hun solidariteit te uiten met kameraden die geconfronteerd worden met repressie. Dit zijn niet de maatregelen of principes waar we warm van worden. In plaats daarvan is solidariteit een integraal deel van onze strijd, een antwoord op de noodzaak onze vrienden en affiniteiten die te maken met hebben met staatsrepressie te steunen, omdat we onszelf herkennen in hun ideeën en praktijken.

https://solidariteit.noblogs.org

Posted in: Actie, Nieuws