Vandaag: Twee demonstraties tegen politiegeweld en ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez

Posted on juni 27, 2016


Mitch-HenriquezVandaag is het precies 1 jaar geleden dat Mitch Hendriquez in Den Haag werd vermoord door de politie.Henriquez werd doodgewurgd door de politie terwijl hij niets had misdaan. Dagen lang waren er demonstraties en protesten in de Schilderswijk, een wijk die al jaren gebukt gaat onder racistisch politieoptreden en politiegeweld.

Nu, een jaar later, spreken burgemeester en politie vooral over al hun veronderstelde inspanningen om de situatie te verbeteren, maar dat blijkt vooral een PR praatje: in werkelijkheid is er maar weinig veranderd.

Vandaag zijn er dan ook twee demonstraties aangekondigd:

Herdenkingsdemonstratie maandag voor slachtoffers van politiegeweld
Tijd: 17:00
Locatie: Station Den Haag Hollands Spoor

De demonstratie is georganiseerd door een coalitie van activisten en organisatie en aangemeld bij de gemeente. De demonstratie zou in eerste instantie door de Schilderswijk heen gaan, naar het Zuiderpark waar Henriquez een jaar geleden werd vermoord. De burgemeester verbood de route door de Schilderswijk en de demonstratie moet er nu met een grote boog om heen.

Uit de oproep: “Deze maandag wordt er in Den Haag een herdenkingsdemonstratie georganiseerd voor slachtoffers van politiegeweld. Om 17.00 verzamelen we op de plek waar de 17-jarige Rishi Chinandrikasing vier jaar geleden werd doodgeschoten, Hollands Spoor. Hierna lopen we naar het park waar exact een jaar geleden Mitch Henriquez door de politie werd gewurgd. De herdenking is een initiatief van de groep United Activists.”

Meer informatie is te vinden in het Facebook event: https://www.facebook.com/events/884010948393932/

Demonstratie: 1 jaar na de moord op Mitch. No justice, no peace!

Tijd: 20:00
Locatie: Politiebureau de Heemstraat

De demonstratie is georganiseerd door Stop politiegeweld Schilderswijk. In de oproep zeggen ze het volgende: “Maandag is het 1 jaar geleden dat Mitch door de politie werd vermoord in het Zuiderpark in Den Haag. Na de moord op Mitch en alle protesten vorig jaar in de Schilderswijk is er bijna niks veranderd. Politiegeweld en etnisch profileren in de Schilderswijk (en de rest van Nederland) is voor velen nog steeds aan de orde van de dag. Tijd voor actie! Kom maandag om 20:00 naar bureau de Heemstraat in Den Haag om verandering te eisen!” En: “Dat de politie mensen vermoordt en diezelfde politie protesten daartegen kan verbieden is iets waar we ons niet bij neer moeten leggen! Wij demonstreren bij het symbool van politiegeweld en dat is bureau de Heemstraat!”

De volledige oproep vind je hier: https://www.facebook.com/events/280786888942443/

Posted in: Actie, Nieuws