1 Mei Den Haag: Spontane demonstratie in de Schilderswijk

Posted on mei 1, 2016


Dit artikel is overgenomen van http://www.indymedia.nl

demo1meiIn de avond van 1 mei hebben wij, een twintigtal anarchisten, een spontane demonstratie gelopen in de Haagse Schilderswijk. Wij demonstreerden op de Dag van de Arbeid tegen repressie, politiegeweld en kapitalisme.

Twintig minuten lang werd er een route gelopen door de Schilderswijk. Fakkels werden afgestoken en honderden flyers rondgestrooid en uitgedeeld, waaronder een flyer met de tekst van de Anarchistische Muurkrant over de opstand in de Schilderswijk vorig jaar. Op verdenking van het verspreiden van dezelfde muurkrant werd vorige week nog iemand opgepakt, en beschuldigd van opruiing en aanzetten tot geweld.

image_11Politici schreeuwden moord en brand over de Anarchistische Muurkrant. Zo vroegen ze om een gebiedsverbod voor anarchisten in de Schilderswijk, en “harde vervolging” van de veronderstelde plakkers. Zo blijkt maar weer dat ook zij die het hardst schreeuwen om de “vrijheid van meningsuiting” het hier zelf niet zo nauw mee nemen, zodra er ideeën verkondigt worden die niet in hun straatje en politieke spelletjes passen. Zo geldt er ook sinds anderhalf jaar een demonstratieverbod in de Schilderswijk, waar vorig jaar een opstand woedde tegen dezelfde repressie waar wij nu nog steeds tegen vechten. Zodra mensen in opstand komen tegen diegenen die hen onderdrukken, de politie, bazen en de staat, is het snel gedaan met de “vrijheid” van meningsuiting en demonstreren.

image_8Wij wachten niet af tot iemand ons die vrijheid geeft, wij nemen onze vrijheid door het demonstratieverbod bewust te breken, de politie en de burgemeester niet te vragen waar en wanneer wij mogen demonstreren, en door teksten te verspreiden die wij willen, of ze nou “strafbaar” zijn of niet.

Buurtbewoners ontvingen de boodschap tegen politiegeweld, repressie en kapitalisme erg positief. En daar is het ons om te doen, om solidair te zijn met eenieder die strijdt tegen de politiestaat en voor een beter leven, en daar laten we ons door niemand in tegen houden.

Daarom gaat de strijd tegen de politie, de staat en het kapitaal door. Geen cel of gebiedsverbod kan ons het zwijgen opleggen. En terwijl de autoriteiten verbieden en afbreken, bouwen wij door aan een vrijere en gelijkere wereld. Laat het een hete zomer worden!

Weg met de politie en de staat! Leve de anarchie!

Posted in: Actie, Nieuws