Arrestant Anarchistische Muurkrant weer vrij. Verspreiding gaat door!

Posted on april 28, 2016


lawaaidemoGisteravond is de persoon die verdacht wordt van het plakken van de Anarchistische Muurkrant, opruiing tegen het gezag en het aanzetten tot geweld vrijgelaten. Een uur voor zijn vrijlating werd er nog een solidariteitsactie gehouden door zo’n 25 personen bij het politiebureau waar hij vastzat.

Afgelopen zondagavond werd er in Den Haag iemand gearresteerd op verdenking van het plakken van de Anarchistische Muurkrant. Hem word nu opruiing tegen het gezag, het aanzetten tot geweld en het plakken van posters ten laste gelegd. Hij werd in verzekering gesteld en het OM wilde hem donderdag voorgeleiden bij de rechter commissaris om hem nog langer vast te kunnen houden. Een dag voor de voorgeleiding werd hij vrijgelaten.

Behalve de repressie tegen de verspreiding van de Muurkrant werd bij de arrestant ook het boek “De keuze voor de opstand” van anarchist Alfredo M. Bonanno in beslag genomen even als enkele willekeurige krantenknipsels.

Toen maandag het bericht op indymedia.nl werd gepubliceerd dat er iemand was gearresteerd verspreidde het bericht zich binnen anarchistische kringen en daar buiten al snel. Zo werd het bericht vertaald in het Engels, Pools, Duits en Grieks. Websites waaronder Contrainfo, 325 en vele andere namen het bericht over en verspreidden de poster. Ook werden er meerdere artikelen geschreven over de zaak door o.a. Peter Storm en Hadrian Ferran.

Ook al is de arrestant op het moment op vrije voeten roepen wij iedereen op om de Anarchistische Muurkrant te verspreiden. Deze repressie kan alleen beantwoord worden met solidariteit door actie. Hier nogmaals de link waar je de poster kan downloaden: https://www.indymedia.nl/indyfiles/AnarchistischeMuurkrantApril2016_0.pdf

Het is nu nog onduidelijk of het Openbaar Ministerie overgaat tot verdere vervolging. Wij proberen iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Weg met de politie en de staat! Leve de opstand!

(En vergeet niet gezichtsbedekking te dragen als je de politie of de staat aanvalt)

Posted in: Actie, Nieuws