Vrijheid voor Jock Palfreeman! 29 augustus, Den Haag

Posted on augustus 25, 2014


Click here for an english version of the call-out.

Van 23 tot 30 augustus 2014 is het ‘International Week of Action for Anarchist Prisoners’. De Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) wil tijdens deze week aandacht vestigen op de zaak van Jock Palfreeman. Hoewel Palfreeman zich niet openlijk als anarchist uit vinden zij zijn antifascistische handelen en zelforganiserende geest wel iets waarvoor hij steun van ons verdiend in deze week. Autonomen Den Haag steunt deze oproep tot solidariteit. Hieronder de oproep van de AGN.

Jock-3-crop2-e1365430604426-604x272

“Palfreeman heeft inmiddels een belangen-organisatie voor gevangenen in Bulgarije mede-opgericht en ondersteund hij zijn medegevangenen met vertalingen, juridisch advies en zelfs fysieke steun. Om deze reden is hij ook meermaals het mikpunt van treiterijen en geweld in de gevangenis door bewakers en politie.

Palfreeman heeft in 2013 naar aanleiding van een ABC-schrijfavond in Nijmegen de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) en ABC-Nijmegen aangeschreven met een vraag om actie en solidariteit. Hierom hebben we met de AGN besloten dat we de één-na-laatste dag van de actieweek bij de ambassade van de Bulgarije een picketline zullen houden om gehoor te geven aan Jock Palfreemans vraag.

Wij roepen daarom antifascisten en anarchisten op vrijdag 29 augustus om 14:00 naar de ambassade van Bulgarije in Den Haag (Duinroosweg 9, 2597 KJ, Den Haag) te komen. Sluit je aan met de eis tot vrijlating van Palfreeman en laten we samen een vuist maken tegen racisme, fascisme en de opsluiting van onze kameraden; hier in Nederland, in Bulgarije, overal!

Vrijheid voor Jock Palfreeman!
Onze strijd is internationaal! Onze strijd is anti-nationaal!
(A)”

Ook Autonomen Den Haag organiseerde eerder twee schrijfavonden naar Jock Palfreeman, en zal aanwezig zijn bij de Bulgaarse ambassade.

Datum: Vrijdag 29 augustus 2014
Adres: Ambassade van Bulgarije, Duinroosweg 9, 2597 KJ, Den Haag
Tijd: 14:00
Facebook event: https://www.facebook.com/events/355823434598731

Posted in: Nieuws