10 juni 2014: infoavond over Calais Migrant Solidarity

Posted on juni 4, 2014


Aanstaande dinsdag (10 juni) zal er in het Autonoom Centrum een presentatie worden gehouden over Calais Migrant Solidarity, een No Border organisatie die zich inzet om geïllegaliseerde vluchtelingen te helpen in Calais, Frankrijk.

no_borders_no_nations Calais is een plaats waar talloze vluchtelingen stranden op hun zoektocht naar een beter leven. Zonder papieren, en daardoor dus ook volledig rechteloos gemaakt. In 2009 vond in Calais een No Border Camp plaats. Sindsdien is er een permanente aanwezigheid van No Border activisten in Calais. No Border Netwerk is een netwerk van antiracistische groepen die samenwerken tegen de uitsluiting en criminalisering van migranten en die strijden voor vrijheid van migratie.

De situatie van vluchtelingen in Calais is verschrikkelijk. Ze hebben slechte leefomstandigheden en opvanglocaties in kraakpanden en kampementen worden voortdurend bedrijgd met ontruiming. Afgelopen week nog, op woensdag 28 mei, heeft de politie drie vluchtelingenkampen in Calais ontruimd. Sind oktober 2013 verbleven er 650 mensen in deze zelf opgezette kampen. In reactie op de ontruimingen hebben vluchtelingen het gebouw van de voedselditributie bezet, welke ze effectief wisten te verdedigen tegen de oproerpolitie.

Zie voor actuele informatie over de situatie in Calais de website van Calais Migrant Solidarity.

In de presentatie zal voornamelijk de huidige situatie besproken worden, en het zal tevens een oproep zijn om zelf of met elkaar in actie te komen. Wat gebeurt er nou precies in Calais? En wat kunnen we doen om de migranten daar te helpen?

Locatie: Willem van Outhoornstraat 17 Den Haag
Infoshop open: 15:00
Soep: 19:00
Start infoavond: 20:00

Posted in: Infoavond, Nieuws