6-5-2014 Infoavond: demonstratie tegen geïnstitutionaliseerd racisme in Aken

Posted on mei 4, 2014


Aanstaande dinsdag host Antifascistische Actie Den Haag een infoavond in het Autonoom Centrum. Antifascisten uit Aken (Duitsland) komen vertellen over een demonstratie tegen geïnstitutionaliseerd en dagelijks racisme die zij daar op 10 mei organiseren.

plakat_englisch

Dat betekent dat onze maandelijkse gevangenen schrijfavond NIET door gaat. Wel is er de mogelijkheid om de brieven die de afgelopen maanden terug zijn gestuurd in te zien.

Uiteraard is info/bookstore Opstand! gewoon open vanaf 15:00.

Hieronder de oproep van Antifascistische Actie Den Haag. Kom allemaal naar de infoavond, verspreid de oproep! Alerta antifascista!

Dinsdag 6 mei komen antifascisten uit Aken (Duitsland) een infoavond geven in het Autonoom Centrum Den Haag over een demonstratie die zij op 10 mei in Aken organiseren tegen geïnstitutionaliseerd racisme.

Aanleiding voor de demonstratie is de bouw van een nieuw politiebureau voor de federale politie bij het Centraal Station in Aken. De federale politie houd zich onder andere bezig met grenscontroles en het lastig vallen van migranten. Ze staan bekend om hun gebruik van etnisch profileren wat ronduit racistisch is.

Ook werken zij samen met Frontex, het grensbewakingsagentschap van de Europese Unie. Elk jaar komen er duizenden vluchtelingen om tijdens hun oversteek naar Europa, om zo een beter leven op te kunnen bouwen. Frontex is hier verantwoordelijk voor omdat zij deze oversteek bemoeilijken en niet te hulp schieten als dit nodig is. In de media word daar maar weinig aandacht aangegeven en als die aandacht er al is, dan is deze omgeven van een standaard beeld van vluchtelingen waarin de reden voor het vluchten totaal buiten beeld wordt gehouden, wat mee help aan de racistische tendens die er heerst rond dit thema.

Racisme is niet alleen iets van extreem-rechts, maar zit diep geworteld in de instituties, politie en staatsapparaat. Op al deze vlakken moet racisme worden aangevallen en bestreden, daarom de demonstratie op 10 mei in Aken.

Tijdens de infoavond zal er gepraat worden over de situatie in Aken, de protesten van vluchtelingen in Duitsland en de demonstratie tegen geïnstitutionaliseerd en dagelijks racisme. De voertaal van de infoavond is Engels.

Kom naar de infoavond en laat je informeren!”

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1488200224726872/
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willen van Outhoornstraat 17
Eten: 19:00
Start infoavond: 20:00

Posted in: Nieuws