01-04-2014 Gevangenen schrijfavond: NO-TAV gevangenen

Posted on april 1, 2014


Marcia NoTavDinsdag 1 april organiseert Autonomen Den Haag weer een gevangen schrijfavond, net als elke eerste dinsdag van de maand. Deze keer wordt er geschreven naar vier gevangenen van de Italiaanse NO-TAV beweging, te weten Niccolo Blasi, Mattia Zanotti, Claudio Alberto en Chiara Zenobi. De NO-TAV beweging begon in de vroege jaren ’90 om weerstand te bieden tegen het bouwen van een hoge snelheidstrein die dwars door de Alpen heen snijdt.

Het project van de Italiaanse regering, met veel subsidie van de EU, stuitte al snel op heftige weerstand: te hoge kosten, ecologische problemen, gezondheidszorgen van de mensen rondom het bouwterrein en de toekomstige spoorlijn. De protestbeweging trok het meeste aandacht 20 jaar na haar geboorte, toen in 2011 protesten uitliepen tot geweldadige confrontaties met de Italiaanse politie, er CS gas werd gebruikt om demonstraties te onderdrukken en er videobewijs publiek werd gemaakt van brutaal politiegeweld. In de nacht van 13 op 14 mei 2013 werd een bouwwerf van de hogesnelheidstrein in Val Susa aangevallen door NO-TAV demonstranten, dit leidde tot de arrestaties van de vier activisten in december 2013. Alle vier worden ze er van beschuldigd deel te hebben genomen aan subversieve activiteiten en zich schuldig te hebben gemaakt aan terrorisme. Het is niet de eerste keer, en waarschijnlijk ook niet de laatste, dat de Italiaanse staat activisten zo hard en wraakzuchtig wil straffen.

Kom dus allen naar het Autonoom Centrum om de vier NO-TAV’s een mooie brief te schrijven en ze een hart onder de riem te steken! Kaarten, pennen etc zijn aanwezig, een donatie voor het versturen van de post is natuurlijk van harte welkom. Wij zorgen voor de verzending.

FIRE TO THE PRISONS! NO TAV LIBERI SUBITO!

Datum: 1 april 2014
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
Tijd eten: 19:00
Start schrijfavond: 20:30

Posted in: Nieuws