Dinsdag 25 maart: decentrale actiedag tegen NSS-top

Posted on maart 21, 2014


direct-action_DLF104025Aanstaande maandag begint in Den Haag de Nuclear Security Summit. Deze internationale bijeenkomst van wereldleiders zal in het teken staan van nucleaire ‘veiligheid’. In werkelijkheid is het een peperduur toneelstukje waarin 58 wereldleiders een paar uur zullen vergaderen, dineren en poseren om de schijn op te houden dat ze bezorgd zijn over het welzijn van de wereldbevolking ten aanzien van nucleaire wapens en energie. Daarnaast zullen in Amsterdam grote bedrijven uit de kernlobby bijeenkomen op de Nuclear Industry Summit.

Tijdens de NSS zullen er per dag 21.000 ordetroepen aanwezig zijn in de Hofstad om dit monsterverbond te beschermen. De lucht wordt bewaakt door helikopters en F16’s, waarvan er twee zelfs continu in het luchtruim zullen verblijven. Drie marineschepen liggen voor de kust en vier eenheden luchtafweergeschut zijn inmiddels geïnstalleerd. Maar liefst een vijfde van het totale Nederlandse politieapparaat zal in Den Haag op de been zijn.

Juist deze wereldleiders zijn verantwoordelijk voor armoede en uitbuiting in de wereld, en houden de hand boven de hoofden van de kapitalisten die zich verrijken over de ruggen van de mensen. Terwijl er miljoenen worden uitgetrokken voor luxe etentjes en dure hotels leid de onderkant van de samenleving honger. Dit kunnen we niet ongestoord voorbij laten gaan.
Omdat er buiten Den Haag bijna geen agenten op de been zijn geeft dat dan ook een scala aan mogelijkheden voor acties rondom de thema’s van de NSS in de rest van het land. Autonomen Den Haag roept dinsdag 25 maart dan ook uit tot decentrale actiedag tegen de NSS en de NIS in en ver buiten Den Haag. Wees creatief!

Claims, foto’s en verslagen kunnen naar autonomendenhaag@riseup.org.

[Tijdens de NSS staan er enkele acties en demonstraties gepland. Zo wordt er onder andere op zondag 23 maart een door Stop de NSS georganiseerde demonstratie worden gelopen onder het motto ‘Stop nuclear power! Abolish poverty!, welke om 14:00 zal aanvangen op het Hobbemaplein in Den Haag. Voor een volledig overzicht van de acties rondom de NSS zie de website http://www.stopdenss.nl ]

Posted in: Nieuws