Den Haag in actie uit solidariteit met de Groningers in opstand!

Posted on februari 5, 2014


Update: Er word nu samen met Schokkend Groningen samen geprotesteerd. Er is veel politie. De Groningers mogen niet de Tweede kamer binnen omdat zij petjes met Groningen op hebben.

soligrunnVandaag deelden meerdere activisten van Autonomen Den Haag flyers uit in het centrum van Den Haag en rond de Tweede Kamer, uit solidariteit met de Groningers die in opstand zijn gekomen tegen werkeloosheid en de gaswinning in Groningen.

Vandaag word er gedebateerd in de Tweede Kamer over dit onderwerp. Activisten van de actiegroep Schokkend Groningen zijn naar Den Haag gekomen om het debat bij te wonen.

“Wij delen de flyers uit in de aanloop naar het debat, niet omdat wij het idee hebben dat de politiek iets constructief gaat doen maar omdat wij de activisten van Schokkend Groningen willen laten weten dat ook in Den Haag mensen achter hun staan. Daarom grijpen we dit moment aan om de Haagse bevolking te informeren”, aldus een van de activisten van Autonomen Den Haag.

Er zijn ruim duizend flyers uigedeeld en er werd een spandoek ontrold met de tekst “Solidariteit met de Groningse opstand!”

Hier onder is de tekst van de flyer te lezen:

Solidariteit met de Groningers in opstand!

photo 1(1)Groningen schudt op zijn grondvesten door aardbevingen die veroorzaakt worden door boringen naar gas om de staatskas te spekken. De Nederlandse staat verdient miljarden aan de gaswinning, terwijl er voor de Groningse bevolking bijna geen werk te vinden is. De een na de andere fabriek sluit zijn deuren.

Door de bevingen is er veel schade ontstaan aan huizen, en elk jaar komen er duizenden schademeldingen binnen bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), verantwoordelijk voor de gaswinning. Groningers zien hun huizen ernstig beschadig raken en in waarde dalen. Het enige wat de staat doet is dingen van waarde als gas weg kapen en de Groningse bevolking in de rotzooi en ellende achterlaten.

Uit een recente enquête blijkt dat 91% van de Groningers de acties voor de stopzetting of beperking van de gaswinning steunt. Een nog groter percentage van 95% vindt dat de belangen van de Groningers niet serieus genomen worden. Dat is ook niet gek aangezien er politiek weinig aandacht was voor de problematiek. Pas nu de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn duiken er politici op met mooie praatjes om nog wat stemmen te winnen. Maar harde toezeggingen worden er niet gedaan, er worden slechts wat kruimels toegeworpen. Daar nemen de Groningers geen genoegen mee en dat is maar goed ook. Want na de verkiezingen zal het weer net zo stil worden als daarvoor.

De politiek is niet geïnteresseerd in de problematiek die er heerst maar slechts in geld en de belangen van grote bedrijven als de NAM. Daarom is het belangrijk om solidair te zijn met de Groningers in opstand! Want nu hebben zij een probleem maar welke provincie is de volgende? En is het probleem niet overal aan de hand? De hebzucht regeert, en niet de belangen van de mensen, waar het over zou moeten gaan. Daar moet eindelijk eens een einde aan komen!

Laat Groningen schudden op zijn grondvesten, niet van aardbevingen maar van de mensen in opstand!

Posted in: Actie, Nieuws