Vanmiddag 14:00 rechtszaak arrestant demo tegen politiegeweld en racisme, solidariteit!

Posted on december 30, 2013


Eergisteren (28-12-2013) zijn er tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme, met o.a. als aanleiding de moord op de 17-jarige Rishi, drie mensen opgepakt. Een arrestant zit nog vast en wordt verdacht van geweldpleging tegen een agent. Hij moet vandaag (30-12) om 14:00 voorkomen via het supersnelrecht. Wij roepen op om om 13:15 te verzamelen bij het paleis van justitie (Prins Clauslaan 60, achter Den Haag Centraal) en samen naar de rechtszaak te gaan.

Gisteren vond er een lawaaidemonstratie plaats bij het bureau aan de burgemeester Patijnlaan, waar de arrestant zit opgesloten. Er werd vuurwerk afgestoken en een hoop lawaai gemaakt in solidariteit met de arrestant.

lawaai3

Hij is na zijn arrestatie tijdens de demonstratie van afgelopen zaterdag in de politiebus nog een keer in elkaar geslagen door de politie. De demonstratie tegen politiegeweld en racisme verliep rustig maar strijdbaar. De demonstranten mochten niet naar station Hollands Spoor, waar Rishi vorig jaar is doodgeschoten. Zie hier voor een eerder bericht uit de pers met de oproep voor de demonstratie waar bij de arrestatie is gemaakt: http://denhaagfm.nl/2013/12/27/demonstratie-voor-ontslag-van-burgemeester-en-politiechef/

Wel mochten ze op het plein achter het station demonstreren maar zo ver kwam het niet omdat de politie de weg versperde en na discussie en wat geduw begon in te slaan op de demonstranten. De arrestant die nog vastzit heeft onze solidariteit hard nodig. Hij komt vandaag al voor middels het supersnelrecht. Wij hebben vernomen dat zijn advocaat gisteravond de stukken nog niet had ontvangen, wat het nagenoeg onmogelijk maakt om een eerlijke, voorbereide verdediging te voeren.

Zo lang de politie mensen zo maar kan doodschieten, demonstraties uit elkaar kan slaan en racistisch geweld kan gebruiken blijven wij ons verzetten!

Solidariteit met de arrestant! Rishi nooit vergeten! No justice No peace!

Posted in: Nieuws