Kameraad K. weer vrij maar wel schuldig bevonden

Posted on december 30, 2013


Spandoek voor de rechtbank

Spandoek voor de rechtbank

Vandaag diende de supersnelrechtzaak tegen kameraad K. die beschuldigd werd van geweldpleging tegen een agent tijdens de demostratie tegen politiegeweld en racisme. Vandaag kwam K. weer vrij maar werd wel schuldig bevonden terwijl er totaal geen bewijs was.

De rechter ging totaal niet in op de sterke verdediging van de advocaat van K. In de verklaringen van de agenten werd er gesproken over een zwart/rode vlag terwijl er verder op in het het dossier een foto van een zwarte vlag stond. K. had geen zwart/rode vlag. Maar volgens de Officier van Justitie maakte de kleur van de vlag niet zo veel uit terwijl zij het wel zelf aanhaalde in de zaak en het wel in het dossier werd besproken. Ook vond de advocaat de in verzekeringstelling onrechtmatig, maar ook daar ging de rechter niet in mee.

De advocaat kreeg pas enkele uren voor de zitting het dossier, omdat justitie weigerde dit eerder te overhandigen. Het was ook duidelijk te merken dat het dossier snel bij elkaar was geraapt. De advocaat verzocht om het horen van de dienstdoende agenten en de organisatoren van de demonstratie, om zo echt waarheidsbevinding te kunnen doen maar ook dat vond de rechter niet nodig.

De uitspraak luidde 80 uur taakstraf of 40 dagen vervangende hechtenis, en 150 euro schadevergoeding omdat de agent hoofdpijn zou hebben. Dit terwijl hij na de ‘klap’ er weer flink op los sloeg.

Dat K. terwijl hij geboeid was in de politiebus nog in elkaar is geslagen door de politie, de politie de demonstratie provoceerde en begon met het gebruiken van geweld, en dt de de demonstranten verhinderden om de aangemelde route te lopen deed verder ook niet ter zake. K. is weer terug bij zijn vrienden en maakt het goed. Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Zo lang de politie mensen zo maar kan doodschieten, demonstraties uit elkaar kan slaan en racistisch geweld kan gebruiken blijven wij ons verzetten!

No justice, no peace!

Posted in: Actie, Nieuws