Solidariteit met arrestant demonstratie tegen politiegeweld

Posted on december 29, 2013


w-IMG_8661Gister (28-12-2013) zijn er tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme, met o.a. als aanleiding de moord op de 17-jarige Rishi, drie mensen opgepakt. De politie provoceerde de demonstratie en het kwam tot een confrontatie. Een arrestant zit nog vast en wordt verdacht van geweldpleging tegen een agent.

Morgen komt hij al via het super snelrecht voor de rechter. Hij is na zijn arrestatie in de politiebus nog een keer in elkaar geslagen. De demonstratie tegen politiegeweld en racisme verliep rustig maar strijdbaar. De demonstranten mochten niet naar station Hollandsspoor, waar Rishi vorig jaar is doodgeschoten. Zie hier voor een eerder bericht uit de pers met de oproep voor de demonstratie waar bij de arrestatie is gemaakt: http://denhaagfm.nl/2013/12/27/demonstratie-voor-ontslag-van-burgemeester-en-politiechef/

Wel mochten ze op het plein achter het station demonstreren maar zo ver kwam het niet omdat de politie de weg versperde en na discussie en wat geduw begon in te slaan op de demonstranten. De arrestant die nog vastzit heeft onze solidariteit hard nodig.

Daarom roepen wij op tot een lawaaiprotest om 20:00 bij het hoofdbureau van de politie (Burgemeester Patijnlaan 35, Den Haag) waar de arrestant wordt vastgehouden. Ook roepen wij op om morgen (30-12-2013) naar de rechtszaak te komen. Hoe laat die plaatsvindt is morgen pas duidelijk. Houd daarom onze website in de gaten.

Zo lang de politie mensen zo maar kan doodschieten, demonstraties uit elkaar kan slaan en racistisch geweld kan gebruiken blijven wij ons verzetten!

Solidariteit met de arrestant! Rishi nooit vergeten! No justice No peace!

Posted in: Actie, Nieuws