[05-11-2013] Gevangenen Schrijfavond: Jerry Koch

Posted on november 4, 2013


Dinsdag 5 november organiseert Autonomen Den Haag weer een gevangenen schrijfavond, net als elke eerste dinsdag van de maand. Dit maal schrijven we naar Jerry Koch, een Amerikaans anarchist en juridisch activist die al ruim 5 maanden gevangen zit zonder proces, en zonder ergens van verdacht te worden.

JerryKoch1

Jerry Koch werd in 2009 gedaagd om voor een zogenaamde ‘Grand Jury’ te getuigen in een onderzoek naar een bomexplosie in 2008 buiten een militair recruteringscentrum op Times Square. De ontploffing beschadigde slechts de deur van het centrum en er raakte niemand gewond, maar was wel de aanleiding voor de FBI om een ‘terrorisme’ onderzoek te starten naar locale anarchisten.

Jerry is geen verdachte in deze zaak. De aanklagers hebben zijn advocaten verteld dat Jerry zich in 2008 of 2009 in een bar bevond, en dat iemand anders in die bar weer iemand anders zou kennen die betrokken was bij de bomaanslag. Jerry werd in 2009 voor een ‘Grand Jury’ gedaagd (hij was toen pas 19) en verklaarde daar publiekelijk dat hij niets van de bomaanslag wist en niet zou meewerken aan het onderzoek. Op 21 mei 2013 moest hij opnieuw getuigen in deze zaak, en weigerde antwoord te geven op alle vragen. Hij zweeg gedurende de gehele zitting. Hierop werd hij gearresteerd wegens ‘minachting van het gerechtshof’.

Meer informatie over Jerry Koch:

http://jerryresists.net/
http://www.vice.com/read/gerald-koch-is-in-jailfor-being-an-anarchist

“In de strijd tegen kapitalisme, onderdrukking en alle uitwassen daarvan worden vele anarchistische en autonome kameraden over heel de wereld opgepakt en voor lange of korte tijd vastgezet in de gevangenis. Deze methode wordt gebruik om het verzet tegen kapitalisme te onderdrukken. Het is dan ook belangrijk om onze kameraden te steunen en te laten zien en lezen dat er steun is voor hun strijd. Hun strijd is immers ook onze strijd en gaat ons allen aan! Milieuactivisten, dierenbevrijders, krakers, autonomen, anarchisten, en iedereen die zich niet kan vinden in het huidige systeem of daar buiten valt loopt het risico opgepakt te worden. De normen die worden opgelegd door de staat en het opkomen voor je rechten en vrijheden kunnen je in de gevangenis doen belanden. Solidariteit is dan ook een belangrijk wapen in de zoektocht naar vrijheid.
Kaarten, pennen etc zijn aanwezig, een donatie voor het versturen van de post is natuurlijk van harte welkom. Wij zorgen voor de verzending.
Terwijl de wereld brandt van opstanden in Griekenland, Turkije, Spanje, Mexico en nog vele andere landen probeert de staat mensen weg te stoppen in gevangenissen. Toon je solidariteit, kom naar de schrijfavonden en schrijf!”

Datum: 5 november 2013
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
Tijd eten: 19:00
Start schrijfavond: 20:30
Facebook: https://www.facebook.com/events/176699225868905