03 september 2013, Gevangenen schrijfavond

Posted on september 3, 2013


Dinsdag 3 september organiseert Autonomen Den Haag weer een gevangen schrijfavond, net als elke eerste dinsdag van de maand. Dit maal schrijven we Lukas Winkler, een kraker uit Duitsland.

gevangenschrijfavondA6

Op 27 juni 2007 worden drie krakers, Lukas, Steffi en Sven in München gearresteerd door een speciale eenheid van de politie die op dat moment het kraakpand waarin de drie verbleven ontruimden. Lukas, Steffie en Sven hebben zichzelf en hun huis verdedigt door met stenen te gooien. Eind januari 2008 werden zij alle drie tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor poging tot doodslag. Steffie en Sven werden d.m.v. een speciale regeling in 2011 vrijgelaten.

In de strijd tegen kapitalisme, onderdrukking en alle uitwassen daarvan worden vele anarchistische en autonome kameraden over heel de wereld opgepakt en voor lange of korte tijd vastgezet in de gevangenis. Deze methode wordt gebruik om het verzet tegen kapitalisme te onderdrukken. Het is dan ook belangrijk om onze kameraden te steunen en te laten zien en lezen dat er steun is voor hun strijd. Hun strijd is immers ook onze strijd en gaat ons allen aan! Milieuactivisten, dierenbevrijders, krakers, autonomen, anarchisten, en iedereen die zich niet kan vinden in het huidige systeem of daar buiten valt loopt het risico opgepakt te worden. De normen die worden opgelegd door de staat en het opkomen voor je rechten en vrijheden kunnen je in de gevangenis doen belanden. Solidariteit is dan ook een belangrijk wapen in de zoektocht naar vrijheid.

Kaarten, pennen etc zijn aanwezig, een donatie voor het versturen van de post is natuurlijk van harte welkom. Wij zorgen voor de verzending.

Terwijl de wereld brandt van opstanden in Griekenland, Turkije, Spanje, Mexico en nog vele andere landen probeert de staat mensen weg te stoppen in gevangenissen. Toon je solidariteit, kom naar de schrijfavonden en schrijf!

Datum: 3 september 2013
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
Tijd eten: 19:00
Start schrijfavond: 20:30